Mat & Dryck

Grilla lax

2015-06-06 21:12 #0 av: Cireea

Vi har tänkt grilla lax imorgon till middag och jag började fundera på hur man kan grilla den som bäst för att den ska vara saftig.

Jag funderade på att lägga den i folie tillsammans med kryddor och citron, kan det vara det bästa sättet eller har ni något annat tips?Glad

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-06-06 21:17 #1 av: fridelfina

Jag gör så samt har en klick smör, persilja och gräslök med, det blir jättegott!

   
Anmäl
2015-06-06 21:19 #2 av: MariaG

Brukar inte grilla lax, så hoppas man kan få lite tips i tråden :)

/ Maria, värd på Sommar

Anmäl
2015-06-06 21:20 #3 av: Cireea

#1 Åh tack, persilja får jag inte glömma! Tummen uppVi tänkte blanda gräslök med gräddfil som en fräsch dipp/kall sås till! Skrattar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-06-06 21:22 #4 av: Lavine

Jag tycker det blir bäst i foliepaket! Citron är jättegott. Gärna smör som sagt. Har jag en skvätt vitt vin kan det bli en sån också.

Anmäl
2015-06-06 21:22 #5 av: fridelfina

Jag tar dubbla folie och gör så att det blir som en stor ballong runt laxen. Vet inte om det har nån betydelse?

   
Anmäl
2015-06-06 21:24 #6 av: Lavine

Just det, dubbla folieark tar jag också. En vill inte att det ska gå hål. Det blir nog lite luft i mina paket också.

Anmäl
2015-06-06 21:28 #7 av: Cireea

Bra där, dubbelpaket kör vi på så det inte råkar gå hål. Det vore ju olyckligt! SkrattarVi har lite vin hemma, kanske ska slå på en skvätt av det också. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-06-15 10:54 #8 av: TjockaBerta

Vi provade era recept på lax i folie i helgen. Det var första gången som vi grillade lax. Det blev jättegott och det var enkelt och inget kladd på grillen. 

Jag lade filén med skinnet neråt. Ovanpå la jag en citronskiva en klick smör och så klippte jag dill över. Sen slog jag på lite vitt vin. Det blev en god sås till. Serverade med kokt potatis.

Det ska vi göra om :))

Anmäl
2015-06-15 13:24 #9 av: Cireea

Vår lax blev kanonbra! 

Vi la laxen i folie (skinn neråt) och ovanpå la jag citron, persilja , citronpeppar, lite salt, chiliflakes, en klick smör och färska champinjoner. Blev kanongott! Dreglar

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2015-06-15 14:11 #10 av: fridelfina

Visst är det gott och enkelt! Man vill ha grillad lax varje dag ;-)

   
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.