Bad & Badplatser

Tips på badplatser

2009-03-31 14:14 #0 av: SaraC

I den här tråden tipsar vi varandra om olika badplatser och stränder!

Skriv vart platsen ligger så utförligt du vet (namn, stad, län till exempel). Ge gärna en liten beskrivning på vad det är för ställe, till exempel om det är sandstrand, om det är barnvänligt, om det finns toaletter och så vidare.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-03-31 14:29 #1 av: SaraC

Haganäs ligger vid sjön Runn i Borlänge, Dalarna. Här är det sand och gräs på stranden, sand och grus på botten och långgrunt vid badplatsen. Det finns badbryggor och båtbryggor. Barnvänligt. Finns toaletter och möjlighet att köpa glass när cafét är öppet. Oftast väldigt mycket folk här dock, så det gäller att komma tidigt för att få en bra plats.

Ubergsviken ligger också vid Runn, en liten bit ifrån Haganäs och i byn Torsång. Här finns det också toaletter och bryggor och det är långgrunt och barnvänligt. Det är grässtrand och tråkigt nog är det mycket gäss här i perioder så det kan finnas mycket fågelbajs på stranden.

Dammsjön ligger i Solvarbo, Gustafs/Säter i Dalarna. Vid den här sjön känner man sig nästan förflyttad utomlands! Det är en stor och lång sandstrand, sandbotten och långgrunt. Barnvänligt. Det finns toaletter (dass) och kiosk där det säljs allt från glass och mat till flytleksaker. Väldigt fint och mysigt, men väldigt mycket folk.

Siljan. I princip hela Siljan är en jättemysig och fin sjö! Sträcker sig runt orter som Orsa, Mora, Leksand och Rättvik i Dalarna. På de flesta campingarna finns fina bad med långa och breda sandstränder och på en del även möjlighet till utomhuspooler. Siljan är långgrund och har sandbotten på de flesta ställen. På många badställen är det så stora stränder att det inte brukar vara så trång. På campingarna finns toaletter, kiosker och affärer.

Mvh, Sara. Värd på Spetsar & urhundar

Anmäl
2009-04-06 16:43 #2 av: [trollduva]

dagstorpssjön:liger strax utanför höör i skåne,där finns tre olika badplatser att välja på,bra parkering och stigar ner till sjön,där finns inga vanliga toaleter bara utedass,dom brukar vara rena och välstädade,där finns ingen direkt strand vid sjön,bara gräs,det är fin sand på botten och väldigt lite sten,

är inte jätte barnvänligt då det blir djupt nästan direkt,man behöver inte gå så långt ut innan det når en till hakanGladdär brukar finnans en flote man kan dyka och hoppa ifrån,en bit ut i sjön,sjön har väldigt rent vatten och det är sällan det är alger i sjön.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.