2019-03-05 13:39 #0 av: Cireea

Det här är en väldigt populär drink i de koreanska barerna i USA men man kan lika gärna göra den hemma under våra härliga sommarmånader.

Obs! Detta recept innehåller alkohol

Det du behöver är praktiskt taget bara Soju (en koreansk alkoholhaltig dryck), is och en vattenmelon. Man börjar med att skära av toppen av melonen och sedan gröper man ur köttet från vattenmelonen och lägger det i en mixer. Kom ihåg att spara melonen för den behöver du senare. Mixa fruktköttet ordentligt! 

Häll ut det mixade fruktköttet i en sil och pressa ner saften i en skål. Får du överblivet fruktkött kan du låta det åka med ner i skålen, men man kan också välja att slänga det. Om du får ett lager skum över juicen kan du bara försiktigt skopa upp det med en sked. 

Nu är det dags att tillsätta Soju, mängden får man bestämma själv så kom ihåg att smaka av allt eftersom så du inte råkar hälla i för mycket (eller för lite). 

Sist men inte minst häller du tillbaka blandningen i melonen du gröpte ur tidigare. Tillsätt rikligt med is och ett sugrör. Nu är det bara att njuta!  

Namnet Subak Soju betyder bokstavligen Vattenmelons Soju. 
Subak betyder vattenmelon på koreanska.

Tips: 

  • Eftersom det kan vara svårt att få tag på Soju här i Sverige kan man ersätta Soju med något annat i alkohol väg. Dock blir det inte lika koreansk men man får göra det bästa av situationen.

Bild: Public Domain
Originalartikeln publicerades av Cireea på Sydkorea iFokus 2015-01-04.