Marinad till kyckling
Recept på en fin marinad till kyckling.
Marinad:
2 msk olivolja
1 påse grillmarinad med chili
1 tsk paprikapulver (får gärna vara spanskt)
2 krm svartpeppar (gärna nymald)
0,5st rivet citronskal
Såhär gör du:
1. Skär lårfiléerna i lagom stora bitar.
2. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en skål, eller bunke. Lägg ner kycklingen och rör om ordentligt. Låt marinera cirka 1 timme. En bra idé är att lägga allt i en påse.
3. Trä köttet på spett och grilla köttet runtom över glöd eller under grillelementet i ugnen vid 250 grader, cirka 6–8 minuter totalt.
Tips: Gott att äta med potatissallad och en fräsch sallad.
Bild: Public Domain
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
Låter smarrigt,
/ Maria. med-arbetare på Sommar