Ceviche
En lyxig förrätt som funkar vilken tid som helst på året!
Ingredienser:
- 150 g färsk lax
- 150 g färska pilgrimsmusslor
- 10 cm gurka
- 0,5 mango
- 0,5 papaya
- 0,5 nätmelon
- 1 röd chili
- 1 bananschalottenlök
- 2 stora lime
- 2 dl olivolja
- 1 kruka koriander
- 1 kruka mynta
Såhär gör du:
Skala och skär gurka, mango, papaya och melon. Skär allt i samma storlek.
Hacka lök och chili fint, blanda tillsammans med frukten och grönsakerna i en bunke.
Skär lax och pilgrimsmusslorna i lika stora bitar och blanda i bunken.
Ta skal från limen samt saften och olivloja, blanda runt och tillsätt de färska örterna.
Låt cevichen vila i ca 30 minuter och servera i mindre skålar!
Huvudbild: Public Domain
Obs! Bilden tillhör inte receptet men är på en annan typ ac Ceviche.
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦
Låter gott, men tror du det fungerar utan musslor? Inte riktigt förtjust i det.
/ Maria. med-arbetare på Sommar
#1 Såklart det funkar :) Du kan ju alltid byta ut musslorna till något annat du tycker är gott 🙂Räkor kanske? Lax och räkor är ju onekligen gott!
Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
⎡Eyos Hamsteruppföding⎦