Annons:
Etikettermatdryck
Läst 6446 ggr
Cireea
2014-08-09 21:17

Ceviche

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En lyxig förrätt som funkar vilken tid som helst på året!

Ingredienser:

  • 150 g färsk lax
  • 150 g färska pilgrimsmusslor
  • 10 cm gurka
  • 0,5 mango
  • 0,5 papaya
  • 0,5 nätmelon
  • 1 röd chili
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 stora lime
  • 2 dl olivolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Såhär gör du:

  1. Skala och skär gurka, mango, papaya och melon. Skär allt i samma storlek.

  2. Hacka lök och chili fint, blanda tillsammans med frukten och grönsakerna i en bunke.

  3. Skär lax och pilgrimsmusslorna i lika stora bitar och blanda i bunken.

  4. Ta skal från limen samt saften och olivloja, blanda runt och tillsätt de färska örterna.

  5. Låt cevichen vila i ca 30 minuter och servera i mindre skålar!

Huvudbild: Public Domain
Obs! Bilden tillhör inte receptet men är på en annan typ ac Ceviche.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Annons:
MariaG
2014-08-16 14:51
#1

Låter gott, men tror du det fungerar utan musslor? Inte riktigt förtjust i det.

/ Maria. med-arbetare på Sommar

Cireea
2014-08-16 14:53
#2

#1 Såklart det funkar :) Du kan ju alltid byta ut musslorna till något annat du tycker är gott 🙂Räkor kanske? Lax och räkor är ju onekligen gott!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: