Mat & Dryck

Ceviche

2014-08-09 21:17 #0 av: Cireea

En lyxig förrätt som funkar vilken tid som helst på året!

Ingredienser:

  • 150 g färsk lax
  • 150 g färska pilgrimsmusslor
  • 10 cm gurka
  • 0,5 mango
  • 0,5 papaya
  • 0,5 nätmelon
  • 1 röd chili
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 stora lime
  • 2 dl olivolja
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka mynta

Såhär gör du:

  1. Skala och skär gurka, mango, papaya och melon. Skär allt i samma storlek.
  2. Hacka lök och chili fint, blanda tillsammans med frukten och grönsakerna i en bunke.
  3. Skär lax och pilgrimsmusslorna i lika stora bitar och blanda i bunken.
  4. Ta skal från limen samt saften och olivloja, blanda runt och tillsätt de färska örterna.
  5. Låt cevichen vila i ca 30 minuter och servera i mindre skålar!

Huvudbild: Public Domain
Obs! Bilden tillhör inte receptet men är på en annan typ ac Ceviche. 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl
2014-08-16 14:51 #1 av: MariaG

Låter gott, men tror du det fungerar utan musslor? Inte riktigt förtjust i det.

/ Maria, värd på Sommar

Anmäl
2014-08-16 14:53 #2 av: Cireea

#1 Såklart det funkar :) Du kan ju alltid byta ut musslorna till något annat du tycker är gott GladRäkor kanske? Lax och räkor är ju onekligen gott! 

Sajter: FilmGuldhamster, Hamster, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.