semester-sverige

En dag på en djurpark

2013-10-12 21:02 #0 av: MariaG

En dag på en djurpark eller En jobbig dag. Det går att använda vilket som om man är med barnen på en djurpark.

-Mamma ska vi inte åka snart! Skynda på jag vill till djuren!

Två spänningsfyllda barn som är hur otåliga som helst. Framme, men var hittar jag en parkeringsplats.

-Men mamma det är ju bara att gå ur och låsa bilen!

Det om det vore så enkelt. Innan jag hittat en plats för bilen har svetten börjat komma. Två helt oförstående och otåliga barn. En plats äntligen. Parkerar och kliver ur. Då är barnen redan på väg mot parken.

-Stanna! Gå inte själva! Det är ju bilar åkande här!.

De stannar och tittar argt på mig när jag når dem.

-Mamma varför är du så långsam? Dagen har ju snart gått!

Jag tittar på klockan. Den visar på 9 på morgonen och jag tänker tvärtom - hela dagen kvar. Så kommer nästa otålighetsmoment - entrén.

-Hur lång tid behöver du på dig för att betala? Det är väl den enklaste saken i världen!

Jag undrar vad jag har givit mig in på. Väl inne så springer två barn iväg och självklart ramlar den minsta. Gråt och skrubbsår. Hennes bror springer vidare. Jag får höja tonen och säga till på skarpen att han ska stanna och väntar på oss. Han stannar och ser helt oförstående ut - har lillasyster ramlat - det visste jag inte.

Vi vandrar runt. Den lilla håller mig i handen, men den större försvinner titt som tätt. En timme sedan vi kom hit och jag är redan genomsvettig och helt slut. Då får jag en snilleblixt och föreslår att vi köper en glass var. Det går de med på och jag får en andhämtningspausen, men den var dyr. Gud vad glassen kostade, rena ockret. Tyvärr blev det en kort paus.

-Nu vill vi se mer! Sitt inte här och slöa för då går vi själva så kan du sitta kvar!

En djup suck kommer från mig. Reser mig medan jag skakar på huvudet. Så vandrar vi vidare. Vandrar - småspringer stämmer mer med verkligheten. Plötsligt är barnen försvunna. Ser dem inte någonstans. Hysterin börjar komma upp till ytan. Då ser jag "Barnens minipark" och se där sitter de små liven och klappar lamm, katter och smågrisar.

Svetten rinner på mig och det har bara gått tre timmar!

-Mamma jag är hungrig, säger de två i mun på varandra. Tittar mot parkens restaurang och ser kö, kö och bara kö. Och hur ska jag få barnen att vara stilla tills vi blir först i kön. Gissa hur slut och svettig jag var när vi äntligen kom fram. Jag hade kunnat vrida ur kläderna och få en hink full. Det är en otroligt varm och solig dag också. Inte en vind ens.

Efter maten och en väska tömd på pengar tycker man att barnen skulle ta det lite lugnare och låta magen smälta maten. Icke så det blev full energi istället och jag dras åt olika håll på en gång.

Till slut börjar barnen bli lite trötta och vi lämnar djurparken och går mot bilen. vi sätter oss i bilen och nästan på en gång sover den minsta. Den större verkar lycklig över dagen. Själv är jag helt slut, men lever upp när jag tänker på vad kul barnen haft det.

Det var en dag på en djurpark och om några månader (nästa sommar) är det dags igen.

Artikel skriven av: GittanL

/ Maria. med-arbetare på Sommar

Anmäl
2013-10-16 18:56 #1 av: MariaG

Trevlig berättelse :)

/ Maria. med-arbetare på Sommar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.